Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Hrubá vyhrála první ročník závodu Bike Trans Poříčí !

7. 10. 2007
Včera 6.10. se u příležitosti oslav 655. výročí první dochované zmínky o Poříčí konal 1. ročník cyklozávodu "Bike Trans Poříčí".
Vzhledem k tomu, že významná část trasy závodu vedla v blízkosti Svárova (dokonce přímo okolo naší osamocené chaty), rozhodli jsme se změřit síly s poříčskými chrty. Co nás čekalo můžete vidět na přiložené mapce. Kritickou částí se ukázal výjezd (no, tedy spíše výšlap) na kopec Chocholouš o jehož existenci jsem doposud neměl ani tušení (vždyť okolo vede krásná asfaltka !) a na jehož vrcholu jsem očekával stejnojmenného doktora. V kategorii žen ho bylo třeba zdolat 2x (jela se dvě kola), já jsem si ho užil celkem 4x. Kromě Chocholouše bylo veselým zpestřením závodu i objetí trati na Homolce, a to jak při cestě na Svárov, tak i při návratu do cíle *) v Poříčí.Obrazek
Když jsem se v čase 2:17 dopotácel do cíle na 7.místě, které překvapivě nebylo místem posledním, začal jsem pátrat po Petře. Víceméně jsem počítal s tím, že to zabalila, jen jsem měl trochu obavy, že jsem jí přehlíd někde ve škarpě pod Chocholoušem. ObrazekTakže věta pořadatele, že dojela v čase 1:33 jako první a nechtělo se jí už v cíli čekat, byla pro mě opravdu dost neočekávaná ;)

Jelikož Petra nevydržela až do vyhlášení, ocitl jsem se místo ní "na bedně" a převzal hodnotné dary pro vítěze.

Příští rok by se mělo pokračovat druhým ročníkem, tak se k nám třeba někdo přidá. Podle vyjádření pořadatelů by se měla trať přizpůsobit normálním lidem, tak se není čeho bát :)

Fotky nejen ze závodu, ale i z celého dne oslav by se v brzké době měly objevit na webu Poříčí.

Obrazek

*) Malá oprava. Teď mi Petra řekla, že na cestě zpět se již Homolka objíždět neměla ... :(











Petr H.







 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Závod Bike Trans Poříčí

(Jana Novotná, 21. 10. 2007 23:45)

To je moc hezká trasa, a musel to být bezvadný závod. Na příští ročník se určitě musím přijít podívat. A mimochodem, na Chocholouš jsem s rodiči a prarodiči jako malá chodila na houby a asfaltu tam mají pěknou. Takovou bychom na Svárov taky potřebovali!